Ga naar de inhoud

Dorpsvernieuwingsprijs: Vledder finalist!

  • Nieuws

Met de tweejaarlijkse Dorpsvernieuwingsprijs stimuleert de LVKK (Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen) bewoners zelf initiatieven te nemen die een wezenlijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid van hun dorp of regio.

Er waren 14 inzendingen; Mariënvelde, Grijpskerk en Vledder waren genomineerd voor de finale. Voor Vledder had Stichting Onderdak de aanmelding geregeld. De jury wees uiteindelijk Mariënvelde als winnaar aan, die (evenals Grijpskerk) in samenwerking met diverse partijen en de gemeente een multifunctionele gebouw voor zorg/welzijn/sport en ontmoetingsruimte hadden gerealiseerd.
De jury vermeldde bij haar rapport als bijzonderheid de basisfinanciering van de Borgstee door de inwoners.

Op 21 november werd tijdens een mini-symposium de prijs uitgereikt in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander, die ook in gesprek ging met afgevaardigden van elk dorp.

Links Cees Hesse, een van de deelnemers vanuit Vledder. Foto: Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen
Links Cees Hesse, voorzitter van Stichting Onderdak Vledder. Foto: Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen

Met de initiatieven van Dorpsbelang Vledder op het terrein van Zorg en Welzijn, zoals Naobuur, de Borgstee, de NaobuurTbus, Omkiek’n naor elkaor, de starterswoningen (met De Oliebol) en de plannen voor aanleunwoningen en omvorming van het Lesturgeonpein heeft Vledder een eervolle plaats behaald. Vanuit Vledder waren aanwezig: Cees Hesse, Hans van der Heijden, Gea Veldmeijer, Paul Boreel, Carolien Meloni (NNCZ), Harold Dijkgraaf, Tini Sanders, Sandra Reuvekamp.

Aan de Dorpsvernieuwingsprijs zijn geldbedragen verbonden van € 3000 voor de winnaar; en 2 x € 1500 voor de dorpen die op de tweede en derde plaats eindigen.

Stichting Onderdak Vledder en Dorpsbelang Vledder zijn trots op dit resultaat en op de inwoners die sinds 2012 gewerkt hebben aan Zorg en Welzijn voor iedereen in Vledder. En natuurlijk gaan we met hen en met alle inwoners verder, want Zorg en Welzijn in het dorp vragen blijvende aandacht, van en voor ons allen.